Nieuws
Home > Actueel nieuws > Nieuwe Masterclass

Nieuwe Masterclass11-12-2014

MasterClass serie Informatiestrategie Anno Nu | Business IT Alignment - Nieuwe Stijl

De MasterClass-serie Informatiestrategie Anno Nu - Business IT Alignment: Nieuwe Stijl gaat inmiddels haar 10e jaargang in. Het is niet voor niets de succesvolste MasterClass van Masterclass Institute, want behalve deskundige topsprekers zoals verschillende professoren maar ook sprekers uit de praktijk vindt er tijdens dit 10e seizoen van deze MasterClass veel interactie plaats en is het eindresultaat van de MasterClass door middel van de juiste leerdoelen uitermate toepasbaar in uw eigen (bedrijfs)omgeving.

Over deze MasterClass

De klassieke kijk op Business IT Alignement en het gat tussen Business en IT is aan het schuiven. Onder invloed van een aantal technische factoren (Cloud, Mobile, Social Media) en gebruikersfactoren (Social Media, BYOD, Het Nieuwe Werken) verandert deze kijk op hoe de business IT zou kunnen gebruiken en toch gebruik kan blijven maken van de reeds beschikbare informatie(systemen).

Waar we in het verleden uitgingen van volwassenheidsmodellen voor organisaties en hoe die inzicht gaven aan de mate van alignment, zien we nu een volkomen open veld. Gebruikers bepalen meer en meer de beschikbaarheid van data op elke locatie, ze bepalen welke infrastructuur gebruikt wordt en bepalen met welke technische hulpmiddelen ze willen werken. De specialisten op het gebied van architectuur, veiligheid, sturing, informatie management, service management, etc bepalen niet langer de ontwikkelingen met behulp van de bestaande best practices modellen en raamwerken. Met name jongere generaties hebben weinig op met deze ‘baby boom’ IT benadering.

Niettemin zit er waarde in die best practice modellen ook al zou het alleen maar zijn om een degelijke back office te hebben voor allerlei leuke apps vindt de jonge generatie. In de toekomst zal er over dataservices anders nagedacht worden, maar het niveau van delivery, veiligheid en beschikbaarheid moet alleen maar toenemen.

De verschuiving in het denken over Informatie management als schakelvlak tussen business en IT naar de huidige trend van Big Data moet leiden tot een nieuwe informatie strategie voor organisaties. Goed is te constateren dat informatie steeds midden in alle processen staan. Alles draait om data. Nog niet zo lang geleden zei men dat wie de informatie had de macht had. Nu is het motto: wie de informatie deelt is de leider.

Meer informatie? Klik hier.