Nieuws
Home > Actueel nieuws > De bibliotheek in beweging

De bibliotheek in beweging09-08-2011

Congres 'De Bibliotheek in Beweging'

Crisistijden zijn de beste tijden


De Bibliotheek Haarlemmermeer organiseert op donderdag 22 september 2011 het congres De Bibliotheek in Beweging. Op dit congres informeren wij directies, managers en medewerkers uit de bibliotheekbranche over de aanpak in Haarlemmermeer en zoomen wij samen met u in op de bezuinigingen en hoe er met innovatie en durf toch kan worden overleefd.

Ons motto is: crisistijden zijn de beste tijden. Natuurlijk zijn wij ook trots op onze nieuwe bibliotheek en het Cultuurgebouw, die wij u op deze dag ook graag willen tonen.

De Bibliotheek Haarlemmermeer heeft samen met vier andere culturele instellingen de Stichting Beheer Cultuurgebouw en de Stichting ICT Beheer opgericht. Beide stichtingen zijn in het leven geroepen om werkzaamheden efficiënter aan te pakken en daardoor ruimte te creëren om de bezuinigingen op te vangen, maar tegelijkertijd toch ook innovatief bezig te zijn door kennisdeling en kennisbundeling.

Voor het congres hebben wij enkele topsprekers van binnen en buiten de bibliotheekbranche weten te strikken. Bent u benieuwd naar wat trendwatcher Adjiedj Bakas voorspelt over de toekomst van de bibliotheeksector of wat marketinggoeroe Jos Burgers te vertellen heeft over noodzakelijke stappen die genomen moeten worden om de bibliotheek te behouden voor de toekomst? Welke rol Barry Derksen, directeur van het Business & IT trends Institute, de komende jaren toebedeeld aan de ICT en hoe Eppo van Nispen, de beweeglijkste man in medialand, denkt over samenwerken en innoveren?

Meer over dit congres (bedoeld voor directies, managers en medewerkers van collega-bibliotheken en geïnteresseerden uit de bibliotheekbranche): volg deze link