Nieuws
Home > Actueel nieuws > Succesvol CORA seminar Business & IT Trends woningcorporaties

Succesvol CORA seminar Business & IT Trends woningcorporaties16-05-2011


Succes voor eerste CORA seminar Business & IT Trends woningcorporaties Eindhoven


De eerste van vier seminars Business & IT Trends bij woningcorporaties op donderdag 12 mei j.l. was succesvol te noemen. Meerdere negens en zelfs een tien kwamen terug uit de evaluaties.
 
In de plenaire aftrap ging Arjan van Dijk in op CORA en het boek ‘Business & IT Trends voor woningcorporaties’ en de wijze waarop Ymere om is gegaan met CORA als handvat. Tevens dankte hij FLOW voor de mogelijkheid van de vier seminars.
 
Tijdens het plenaire deel ging Barry Derksen in op de onderzoeksresultaten van het internationale Business & IT Trends onderzoek en de specifieke variant daarop voor de woningcorporaties. De top 5 woningcorporatie management vraagstukken, slechts ten dele vergelijkbaar met andere branches,  die uit het onderzoek naar voren kwamen:

  1. Business & IT alignment
  2. IT betrouwbaarheid & efficiency
  3. Bedrijfsproductiviteit & kostenreductie
  4. Beveiliging & privacy
  5. Applicatie portfoliobeheer

De corporatie medewerkers hebben vervolgens kunnen genieten van drie van de vijf mogelijke workshop onderwerpen: proces- en informatiemanagement, ICT beleid & Sturing, Rationalisering applicatie landschap, Informatiebeveiliging en Business & IT alignment.
 
Het Business & IT Trends Institute nam informatiebeveiliging en Business & IT alignment voor haar rekening. Voor Informatiebeveiliging heeft Jorrit van de Walle de deelnemers meegenomen in een spel waarin duidelijk werd dat er nog veel moet gebeuren op het gebied van informatiebeveiliging.  De winnaar ging met het boek ‘Modellen die werken, kwaliteit in bedrijf & informatievoorziening’ naar huis waarin het informatiebeveiliging model (ISO27002) als ook zo’n 50 andere management modellen zijn verwerkt.
 
Barry Derksen heeft de deelnemers meegenomen in het alignment vraagstuk (tevens zijn proefschrift onderzoek). Aan de hand van het alignmentmodel van Prof.dr. Jerry Luftman als ook de worst practices op Attitude, Gedrag en Cultuur van Paul Wilkinson kwam Barry bij het eerste CORA seminar tot de volgende top 5 van worst practices op attitude, gedrag en cultuur met een negatieve invloed op alignment:

  1. Everything has the highest priority according to the users
  2. IT thinks it doesn’t need to understand the business to make a business case
  3. No management commitment
  4. Plan, do, stop….no real continual improvement culture
  5. Not my responsibility

 
Medewerkers van woningcorporaties kunnen gratis deelnemen aan de CORA seminars.  De brochure vind u hier.  Wees er snel bij, want het tweede seminar (Rotterdam) is inmiddels volgeboekt!