Nieuws
Home > Actueel nieuws > Hoe veilig is uw aandeel?

Hoe veilig is uw aandeel?01-06-2015

Hoe veilig is mijn ‘aandeel’?
Een nieuw boek van collega lector Yuri Bobbert:

Het borgen van vertrouwen, reputatie & continuïteit met Maturing Business Information Security (MBIS)
Nederlandstalig | Paperback, 269 blz.
1e druk, 2014 | EAN: 9789090287119
Hoe veilig is mijn aandeel?

Omschrijving:
In een sterk informatie gedreven samenleving leren we steeds vaker de duistere kanten van het Internet kennen.

Onze "always on" economie maakt dat organisaties beducht moeten zijn op vele gevaren die hierin schuilen. De zorgvuldig ontwikkelde reputatie, het opgebouwde vertrouwen en daarmee de continuïteit van de bedrijfsvoering worden meer bedreigd dan ooit. Gerespecteerde bedrijven en hun verantwoordelijken vallen van hun voetstuk als gevolg van incidenten zoals grootschalige datalekken en hacks.

In dit boek leest u:
- De methode hoe bestuurders en managers reputatie, vertrouwen en continuïteit kunnen borgen.
- Diverse wetenschappelijke onderzoeken waarin de auteur de theorieën toelicht
- Ruim twintig praktijkcases en diversen toekomstperspectieven die hedendaagse bestuurders en managers ter harte kunnen nemen om de volwassenheid van hun Informatie Beveiliging-op het vereist niveau te krijgen en te houden.

Recensies
G.V. Koomen
Met veel interesse heb ik het boek “Hoe veilig is mijn aandeel” gelezen. Mijn complimenten voor een mooie verbinding tussen de theorie en de praktijk van informatie beveiliging.
A.M. Boerlage
voor eenieder de knowing doing gap kleiner wil maken
Ik heb het boek van Yuri Bobbert met veel plezier gelezen. Interessant om te lezen hoe denken en doen samen komen.
Het boek spreekt ervaring en gedegenheid en geeft een praktische, inspirerende kijk op het vakgebied. Ik denk dus ook dat het boek een eye-opener kan zijn voor menig bestuurder en daarmee de knowing doing gap weer een stukje verkleind zal worden.
D.P.H. Nuijens
Mooi (hand)boek in zeer begrijpelijke taal geschreven met praktische tips en maatregelen om 'principe gebaseerd' een goed informatie beveiligingsbeleid neer te zetten. En nu komt íe, ook wordt erin beschreven HOE je dit kunt doen. Bobbert heeft al zijn theoretische en praktische ervaring hierin prachtig verwerkt. Dit alles maakt het een boek dat op ieder bureau thuishoort waar informatiebeveiliging een rol speelt. Een aanrader!
B.M. Diepenbroek
Must read voor de moderne bestuurder.
Aan de hand van o.a. theorie, concrete cases en een blik in de toekomst wordt het belang van informatie beveiliging onderbouwd. Het is mijns inziens een must read voor de moderne bestuurder. Temeer aangezien information security een niet te negeren boardroom onderwerp is geworden hetgeen helaas in veel gevallen nog moet worden onderkend. Dit boek overtuigt hierbij op doortastende en praktische wijze.