Publicaties
Home > Publicaties > Artikelen > (Inter)nationale top 10 IT management issuesBarry Derksen

Hoewel de recessie officieel voorbij is zijn de gevolgen nog steeds zichtbaar. Iedereen moet inleveren om de miljarden van de financiële crisis terug te betalen. Er kan gediscussieerd worden of de overname van Fortis door Wouter Bos een juiste keuze was en of dat de studenten hiervoor ook moeten inleveren; de vraag ontstaat of dit alles daadwerkelijk bijdraagt aan de kenniseconomie.

Aan de andere kant ontstaan nieuwe, vooral door technologie mogelijk gemaakte, trends zoals Het Nieuwe Werken, Social Media, tablet’s (Ipad e.d.). Een internationaal onderzoek naar Strategische Informatie Management en IT Trends geeft bijzondere inzichten voor Nederland en in internationaal perspectief.

Sinds 1994 onderzoekt het Business & IT Trends Institute (BITTI) jaarlijks de stand van zaken met betrekking tot IT management vraagstukken en IT Trends in het bijzonder. Eind 2010 is dit onderzoek voor het eerst internationaal uitgevoerd in samenwerking met het Stevens Institute (Prof. Dr. Jerry Luftman), BITA-center en CIOnet Europa. Het onderzoek is gehouden in Noord Amerika, Europa, Azië en Australië waaraan bijna 1000 (IT) executives van organisaties hebben meegedaan. Dit artikel presenteert de meest belangrijke uitkomsten hiervan.

U kunt dit artikel downloaden in ruil voor een tweet (twitter)!