Publicaties
Home > Publicaties > Boeken > ICT beheer en Outsourcing

€42,50
incl.btw


Barry Derksen, Peter Noordam
ISBN:978-90-13-07078-1

Door zorgvuldig beheer van de IT voorzieningen is in uw organisatie nog steeds steeds veel geld te verdienen. Er worden in dit boek twee onderwerpen behandeld die bijdragen aan verbetering van het ICT beheer. Allereerst wordt ingegaan op het professionaliseren van het beheer. In dat verband geven we aandacht aan ICT-beheermodellen, zoals Application Service Library (ASL) en Business Information Services Library (BiSL). Maar ook ITIL (IT Infrastructure Library).

Het tweede onderwerp is in het kader van 'zorgvuldig ICT beheer' is de uitbesteding van (delen van het) ICT-beheer. Het uitbesteden van ICT beheertaken naar gespecialiseerde bedrijven is voor vrijwel ieder bedrijf aan de orde. Er wordt antwoord gegeven op de vraag wat ICT uitbesteding precies inhoudt en welk effect dit heeft op de IT organisatie. Tevens wordt een globaal stappenplan voor uitbesteding geschetst.

De genoemde onderwerpen worden behandeld vanuit management control perspectief. Vaak staan controllers en operational auditors iets meer op afstand van ICT, maar wordt van hen wel een oordeel verwacht als het gaat over kwaliteitsverbeterings- en kostenreductiemogelijkheden, risico inschattingen en het aangaan van uitbestedingsrelaties.

Deel dit boek met anderen: