De experts

Onze adviseurs

Maak kennis met

Barry Derksen

Functie:

Research Director

Functie:

Research Director

Biografie

Pragmatische IT, Risk, Security en technologie manager met meer dan 20 jaar ervaring in beveiliging, IT, IT-risico’s, ISO27001 & 2, ISAE3402, interne controles, architectuur. In de afgelopen 4 jaar heeft CISO a.i. bij International Card Services, een creditcardmaatschappij in Nederland. Tot 2017 was Barry 5 jaar manager binnen Stedin, verantwoordelijk voor de afdeling Business & Information Management. Zijn span of control varieert van 80 tot 150 medewerkers die zich richten op: Security & Compliance, Informatiemanagement / digitale strategie, Architectuur, Business Intelligence, Business Consultancy en IT-beheer. Barry werkte als manager bij verschillende organisaties die allemaal te maken hadden met het realiseren van bedrijfswaarde met IT. Als manager / expert hielp hij verschillende organisaties bij het realiseren van cybersecurity inclusief organisatieverandering. Barry is ook internationaal spreker en docent en schrijver van verschillende boeken. Zijn nieuwste boek is ‘Agile Secure Lifecycle Management’. Het boek ‘Trends in IT’ is de bestseller met meer dan 350.000 verkochte exemplaren. Barry’s werkgebied en expertise zijn: CISO, (cyber) security, IT-audit, Governance, Risk & Compliance, IT-beheer, Digitale Innovatie. Daarvoor werkte Barry als senior manager / lead auditor bij KPMG Information Risk Management, programmamanager bij UPC Corporate, manager en lid van managementteam bij KPMG – World Class IT.

Heeft ervaring opgebouwd als:

  • Lijnmanager en project/programma management
  • Managementadviseur op het gebied van organisatie- en procesontwerp, procesoptimalisatie en businessprocesmanagement, en organisatieverandering met een logistieke- en IT-component.
  • IT auditor / assessor op diverse business & IT gerelateerde vraagstukken.
  • Begeleider van besluitvormingstrajecten rond (IT-)investeringen.
  • Adviseur en projectmanager bij ontwerp en implementatie van verschillende kwaliteitsmanagement vraagstukken.
  • Managementtrainer tijdens een aantal meerdaagse workshops rond onder andere Strategie, Demand-Supply en Organisatietransities met als doel gezamenlijk bepalen van de gewenste organisatiestrategie, organisatie-inrichting en aansturing.
  • Universitair en HBO Docent voor verschillende (postdoctorale) opleidingen.
  • Auteur van boeken en artikelen op het raakvlak van management en IT.

Bovenstaande ervaring is met name opgedaan in de sectoren Overheid, Professional Services, Telecom en Utilities vanuit BITTI, KPMG en binnen organisaties.

Bestellen

Geïnteresseerd?

Laat hieronder je gegevens en CV achter en we zullen contact met je opnemen over de baan.

Bestellen

Geïnteresseerd?

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen over het product: Barry Derksen.