Doe mee aan onze

Onderzoeken

Meer informatie over

IT auditing VU

Postgraduate Opleiding IT Audit, Compliance & Advisory

U kunt nog deelnemen aan de Postgraduate Opleiding IT Audit, Compliance & Advisory aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. BITTI verzorgt hier een bijdrage in.

De Postgraduate Opleiding IT Audit, Compliance & Advisory (ITACA) aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde (FEWEB) van de Vrije Universiteit Amsterdam is een in 1986 opgerichte wetenschappelijke opleiding. Van oudsher worden studenten opgeleid om (zelfstandig) onafhankelijke en onpartijdige beoordelingen uit te voeren op, dan wel te adviseren over, operationele systemen, systemen in ontwikkeling en de automatiseringsorganisatie. Daarbij wordt namens de opdrachtgever vastgesteld welke mate van vertrouwen men in de gebruikte IT mag hebben. Gezien de veranderingen in het vakgebied is de Opleiding uitgebreid met meer aandacht voor wet- en regelgeving, de moderne eisen voor IT compliance en risicobeheersing, en de adviesvaardigheden van de IT-auditor op het gebied van IT en IT security, en optioneel de voorbereiding voor het landelijk BIV examen en de CISA en CISSP examens. Tijdens de colleges worden naast de klassieke onderwerpen ook actuele uitdagingen voor de IT-auditor behandeld. Dat zijn, onder andere, ontwikkeltechnieken voor Scrum en mobiele apps, Secure Application Development,
cloud computing, cyber security, malware, hacking, (inter)nationale privacy wet- en regelgeving in relatie
tot moderne technologieën, cookiewet, meldplicht bij datalekken, de veranderende rol van toezichthouders etc.

De opleiding is zodanig ingericht dat de studenten worden opgeleid tot algemeen IT-auditor met adviesvaardigheden en inzicht in de moderne compliance-problematiek. Daarnaast is er een aantal verdiepingscolleges, waarbij de training voor specifieke vaardigheden centraal staat. Tijdens workshops wordt de nadruk gelegd op de samenwerking tussen IT-auditors met andere professionals, een samenwerking die in de praktijk van IT-auditing onontbeerlijk is. Afgestudeerden van deze opleiding voeren onder andere opdrachten uit ten behoeve van:

  • het management, in het kader van de beperking van onzekerheden;
  • de registeraccountant, in het kader van de jaarrekeningcontrole;
  • wet- en regelgevers, alsmede het maatschappelijk verkeer, in het kader van het vaststellen van de mate waarin wetten en regels worden nageleefd.

Bestellen

Geïnteresseerd?

Laat hieronder je gegevens en CV achter en we zullen contact met je opnemen over de baan.

Bestellen

Geïnteresseerd?

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen over het product: IT auditing VU.