Bekijk alle

Alignment door zelfkennis en teambuilding

Betere alignment door zelfkennis en teambuilding

Alignment realiseren betekent niet alleen inhoudelijk de business of de IT leren begrijpen, maar bovenal begrip ontwikkelen voor de mens achter de systemen. Iedere organisatie draait immers op een mix van diepgewortelde overtuigingen van zijn mensen. Om daar zicht op te krijgen is zelfkennis vereist. Management Drives is een methode om deze zelfkennis te ontwikkelen. In dit zesde en laatste deel van de sessie over alignment bespreken we deze methode en gaan we in op de betekenis die deze kan hebben voor het versterken van alignment.

Waarom is de ene persoon gericht op harmonie, iets voor anderen willen  betekenen en de ander iemand die zaken rationeel wil kunnen begrijpen? Dat is een samenspel van biologische en psychologische factoren en sociale invloeden. Niet gemakkelijk te verklaren en zeker niet in algemeenheden te vatten. Hetzelfde geldt voor zaken waar iemand een hekel aan heeft. De ene persoon krijgt al vroeg in zijn carrière te maken met sterk sturende leiders en krijgt daardoor een hekel aan degelijkheid en daadkracht, terwijl de ander in dezelfde situatie dat gedrag helemaal niet als autoritair ervaart. En daar kan eenzelfde soort ontwikkeling als kind achter zitten. Waarom krijgt de ene mens enorm veel energie van bepaalde  werkzaamheden en kosten een ander diezelfde werkzaamheden alleen maar energie? Dat heeft alles met drijfveren te maken.

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Bestellen

Geïnteresseerd?

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen over het product: Alignment door zelfkennis en teambuilding.

Bestellen

Geïnteresseerd?

Laat hieronder je gegevens en CV achter en we zullen contact met je opnemen over de baan.