Bekijk alle

Business & IT Trends bij woningcorporaties

Meer dan 400 woningbouwcorporaties bezitten 32% van de Nederlandse woningen en beheren een maatschappelijk kapitaal van honderden miljarden euro’s. Tegelijkertijd staan de woningbouwcorporaties onder grote druk van politiek en maatschappij, zo zijn er vanaf 1 januari 2011 nieuwe staatssteunregels van kracht. De woningbouwcorporaties zelf werken steeds meer samen, vergelijken onderling (benchmarken) en fuseren zelfs om voorbereid te zijn op de uitdagingen die komen. De recente crisis maakt de taak van woningcorporaties niet eenvoudig. Als we dit doortrekken naar de bedrijfsvoering en de ondersteunende IT van de corporaties zien we vaak dezelfde bewegingen. Gisteren hadden de meeste organisaties blackberry voor de mobiele communicatie en nu moet de iPhone of Android telefoon, uiteraard met layers, gemeengoed worden gemaakt binnen de organisaties. Daarnaast heeft iedereen het over Cloud Computing, Het Nieuwe Werken, lean IT en Ipad voor business. Daar hadden we een half jaar geleden eigenlijk nog nooit over gehoord. En naast de vernieuwing van Web2.0 wordt het natuurlijk tijd dat u uw regieflow van uw SOA omgeving op orde krijg via BPM en BRE. Wordt u al duizelig of zijn er nog enkele 3 letter afkortingen nodig?

Sommige trends zijn hypes. Andere zijn blijvertjes. Sommige trends zijn makkelijk te implementeren. Andere trends impliceren fundamentele grootschalige veranderingen van de bedrijfsvoering binnen uw woningcorporatie. Dit boek biedt u de benodigde visie op actuele onderwerpen voor de woningcorporaties. Het is visie bepalend op onderwerpen als CORA, IT Trends (zoals SOA, BPM, en vele andere), Het Nieuwe Werken, Informatie Beveiliging, Business & IT alignment, outsourcing & benchmarking. Voor de woningcorporaties worden praktische handvaten aangereikt om de ontwikkelingen in uw corporatietempo te volgen. Het bevat onderzoeksresultaten op Trends in IT, gebruikerstevredenheid, Informatie Beveiliging, CORA processen en Business & IT alignment. Het gele deel in het midden van dit boek behandeld de actuele IT trends. De hoofdstukken daarvoor bieden u de context van ontwikkelingen en bedrijfsprocessen. De hoofdstukken daarna bieden de praktische handvaten voor de praktijk op de actuele thema’s.

Deel dit boek met anderen:

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Bestellen

Geïnteresseerd?

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen over het product: Business & IT Trends bij woningcorporaties.

Bestellen

Geïnteresseerd?

Laat hieronder je gegevens en CV achter en we zullen contact met je opnemen over de baan.