Onze werkzaamheden

Meer informatie over

IT applicatie portfolio

IT applicatie portfolio

Scope
Met de IT-applicatieportfolio wordt enerzijds een overzicht gegeven van de gebruikte applicatie per bedrijfsproces en aan de andere zijde de functionele en technische kwaliteit van de gebruikte applicatie. Het bereik is veelal organisatie breed, maar kan zich ook beperken tot enkele bedrijfsprocessen of juist over meerdere organisaties/bedrijfsunits heen reiken.

Resultaten
Deze assessment levert kwalitatieve en (semi-)kwantitatieve gegevens over de positie van de onderzochte applicaties ten opzichte van de bedrijfsprocessen. Het resultaat van de technische en functionele kwaliteitsanalyse kan worden vergeleken met die van andere organisaties. Daarmee wordt een semi-kwantitatief beeld gegeven van de applicatieportfolio binnen de organisatie.
Onderstaand figuur is een voorbeeld van het resultaat van de functionele en technische kwaliteitsanalyse. Het resultaat van de functionele analyses volgt op uitgebreide vragenlijsten bij de functionele gebruikers van de applicaties. De technische analyse vindt plaats in samenwerking met de applicatieontwikkelaars en -beheerders.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of onze publicatie hierover raadplegen.

Bestellen

Geïnteresseerd?

Laat hieronder je gegevens en CV achter en we zullen contact met je opnemen over de baan.

Bestellen

Geïnteresseerd?

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen over het product: IT applicatie portfolio.